La MarSonada

Gralluts
La formació de grallers Gralluts, grallers de Palamós va néixer l’any 2003. Els seus components, provinents del món dels gegants vam iniciar aquest projecte fruit de la inquietud de formar-nos, acompanyar altres elements festius i establir vincles en l’àmbit graller més enllà del món geganter. Així, més enllà d’un grup, ha esdevingut un espai de creixement musical en el què ens hi trobem per amplificar els nostres aprenentatges i assolir reptes musicals en aquest camp. Som un grup de grallers amb ganes de portar arreu la nostra sonoritat rústica i envellutada acompanyada per un toc de timbal càlid, amb l’essència dels antics grallers però amb la contemporaneïtat de la nostra època. Cerquem iniciatives engrescadores que ens permetin viure les festes del nostre país, i millorar cada dia una mica més en el camp, sovint menystingut, de la música tradicional i més concretament el món graller.

Què fem?

  • Formació de gralles i timbal3 gralles i timbals i formacions ampliades o reduïdes segons ocasió i necessitats. Concerts vermut i sobretaula, acompanyament d’elements festius i balls populars (gegants, capgrossos, bestiari, bastons, castells. cintes,… ), ambientació de fires i mercats i acompanyament d’autoritats, ball de Gralles, matinades, processons i ofertoris solemnes.
  • Formació de timbals tradicionals catalans “timbals de Kasa” amb la combinació de timbals tradicionals de fusta i de llautó. Acompanyament d’autoritats, fires i correfocs.

Acompanyem de manera estable amb els bastoners de la Unió de Sant Cugat i formem part del Vent de la Bèstia, músics acompanyants del Drac de Vallirana. destacats 2013-2014. Carnaval de Barcelona, seguici de Santa Eulàlia a Barcelona, Correfoc Torroella de Montgrí amb la Víbria de Barcelona, festes de maig a Badalona, festes de la Mercè de Barcelona, festes de maig de Badalona, col·laboració castellers de Santa Cristina, mostra de grallers a Mataró, passada del carnaval de Verges.

Trajectòria del grup

Hem acompanyat l’esbart Mestre Sirés de Palafrugell, la Colla Sardanista de Palamós i l’esbart de Malgrat de Mar, la Moixiganga de Valls, els gegants de l’Arboç, de l’Estartit, de Dosrius, de Sant Julià de Lòria entre d’altres, la Mulassa de Torredembarra, la Llopa de Calella, el Bou, la Mulassa, Tarasca i Víbria del seguici de Barcelona, entre d’altres. Toquem al seguici de festa major de St Cugat del Vallès des de l’any 2003 i hem participat a les festes de Martorell, festa major de Vilafranca del Penedès, Sant Magí i Santa Tecla de Tarragona i les festes de maig de Badalona. Hem participat al concert de Santa Llúcia de Reus, al dia del graller, audicions de l’escola de cobla Conrad Saló, 20è aniversari del grup SoNat de Tarrgona, mostra de grallers de Mataró,…

Vols més informació sobre nosaltres? Contacta’ns!